Kategoriler

EN KOLAY LEZZETLER: KOLAY VE DENENMİŞ LEZZETLİ TARİFLER

Zeytinyağlı semizotu yemeği tarifi

Semizotunun salatası olur da yemeği olmaz mı hiç, hem de mis gibi olur. Pişirilmesi de ıspanak gibi olan semizotu, oldukça da ucuz. Yani koca bir tencere dolusu şifalı semizotu yemeği sizi neredeyse bedavaya bekliyor. Gayet de arsız bir bitki olan semizotunu dilerseniz kendiniz evinizin balkonunda bile yetiştirebilirsiniz. Ya da marketlerden, pazarlardan demet demet alıp bolca tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!...

İSTANBUL-NESRİN SARI(EKL) - Zeytinyağlı semizotu yemeği, baharın en çok sevilen ve sağlıklı yemek tarifleri arasında yer alır. Sebzeler arasında içerisinde en fazla miktarda Omega-3 bulundururan semizotuyla karşınızdayız. Omega-3 vücudumuz tarafından üretilemiyor, dolayısıyla yediklerimiz sayesinde ona erişebiliyoruz. Semizotunun içerdiği yüksek miktardaki Omega-3’ün faydaları ise saymakla bitecek gibi değil. Kolestrolü düşürmesinden tutun da alzheimer ve bunama gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmasına dek geniş bir yelpazesi var faydalarının. Ot deyip geçmemek lazım, kendisi bir şifa deposu. Kışın tüketilen ıspanağın yerine baharda ve yazın semizotu yemeği tarifi ile sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Semizotu yemeği tarifini ve semizotu yemeği nasıl yapılır sorusunun cevaplarını bilmiyorsanız işte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz semizotu yemeği tarifi.

Malzemeler:

1 büyük bağ semizotu
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
1 büyük baş kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tane kırmızı kapya biber
1 tane yeşil biber
1 tane domates
Yarım çay bardağı kadar siyez bulguru (normal bulgurda olur ya da pirinçte olur)
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçal

Hazırlanışı:

Semizotu yemeği tarifi hem besleyici özellikleriyle hem de tadının lezzetli olması nedeniyle herkes tarafından beğenilen yemek tariflerinden birisidir. Semizotu yemeği tarifi besleyici özellikleri sebebiyle kışın tüketilen ıspanak yemeğinin yerini alabilir. Mevsiminde tüketilen semizotu yemeği tarifi ile hem sofralarınızı şenlendirip, hem de sağlıklı beslenmiş olabilirsiniz. Peki, semizotu yemeği nasıl yapılır? İşte semizotu yemeği tarifi... 

1. adım: Tenceremize yağı koyuyoruz küp küp doğranmış soğanlarımızı bir güzel öldürüyoruz devamında kırmızı ve yeşil biberlerimizi ekliyoruz ardından küçük küpler şeklinde doğradığımız domateslerimizi ekleyip bir süre kavrulup kendilerinin mayışmalarını bekliyoruz.

2. adım: Ardından tertemiz yıkadığımız semizotumu doğrayıp içine ekliyoruz ve hemen üstüne siyez bulgurumuzu ekliyoruz. Siyez buğdayı faydalı genetiği değiştirilememiş çok özel bir bulgur olduğu için diğer bulgurlardan daha sağlıklı..

3. adım: Üzerine su eklemiyoruz çünkü zaten suyunu fazlasıyla salıyor önemli olan kısık ateşe alıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirmek.

Son adım olarak: Baharatlarımızı ekleyip altını kapatıyoruz. Şifa niyetine afiyet olsun!..

EN KOLAY LEZZETLER

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Turşular,Sirkeler
35 Kez Görüntülendi.
Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır? Faydaları Nelerdir?
Çay Tarifleri
75 Kez Görüntülendi.
Hibiskus Nedir? Hibiskus Çayı Faydaları Nelerdir?
Sağlık
59 Kez Görüntülendi.
Yorgunluğa, Solgunluğa Son: Demir Eksikliğine Ne İyi Gelir?
Çay Tarifleri
50 Kez Görüntülendi.
Ağrı Kesici Etkisi Gösteren Papatya Çayının 11 Şaşırtıcı Faydası
Nedir Ne Değildir?
87 Kez Görüntülendi.
Karadut Özü Faydaları Nelerdir? Karadut Neye İyi Gelir?
Baharatlar
72 Kez Görüntülendi.
Kakule Nedir? Faydaları Nelerdir?
Baharatlar
66 Kez Görüntülendi.
Toz Zencefil: Çayı, Kullanımı ve Faydaları!
Sebze Yemekleri
56 Kez Görüntülendi.
Pratik Atıştırmalık: Havuç Kızartması Tarifi
Atıştırmalıklar
46 Kez Görüntülendi.
Minik Lezzet Şöleni: Peynir Köftesi Tarifi
Reçeller
63 Kez Görüntülendi.
Mis Kokan Sabahlar İçin: Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi