Kategoriler

EN KOLAY LEZZETLER: KOLAY VE DENENMİŞ LEZZETLİ TARİFLER

Midede yanma, ağrı ve ekşimeye yol açan 4 sakıncalı alışkanlık

Beslenme tarzındaki bazı yanlışlıklar yanma, ağrı ve ekşime gibi bazı mide problemlerinin tetikleyicisi olabiliyor. Diyetisyen Tuğçe Sert genelde dikkat edilmeyen ve mideye zarar veren 4 sakıncalı alışkanlığı açıkladı.

İSTANBUL-NEDİM YÜKSEL(EKL) - Vücudun en hassas ve duygusal organı midenizle ilgili hatalı beslenme ve içme alışkanlıkları sebebiyle çeşitli sıkıntılar yaşamanız mümkün. Diyetisyen Tuğçe Sert bu konuda en sık yapılan hataları sıraladı:

1- Çok fazla ve hızlı yemek 

Mide ekşimesi ve yanmasına engel olmak için başlangıçta özel besinler düşünülmeden tüketilen yemek miktarına bakılmalı. Fazla hacme sahip olan besin hızlı şekilde mideye ulaşırsa mide yanması fazlalaşacaktır. Mide yanmasına iyi ya da kötü gelen bir besin fazla miktarda tüketildiği zaman rahatsızlık verir. Ayrıca yemekler hızlı tüketildiği zamanda mide yanması meydana gelebilir. Besinler hızlı tüketildiğinde sindirim işlemi istenildiği gibi olmaz ve bu durum midedeki yanmayı tetikler.

2- Asit oranı yüksek besinler tüketmek

Portakal, greyfurt, domates, limon, domates sosları gibi besinler mide ekşimesine neden olabilir. Bu besinler asidik özelliğe sahip oldukları için hassas mideye sahip olan kişilerde sorun çıkartma riskine yol açarlar. Ayrıca sirke, limon tuzu, turşu, hardal, soya ve bazı salata sosları asit içerikli olması sebebiyle midedeki problemleri tetikleyebilir.

3- Yağlı gıdalar tercih etmek

Genel olarak sindirimi uzun süren yağ içeriği yüksek miktarda olan besinler buna bağlı olarak mide de daha uzun süre kalırlar. Yağlı gıdalar mide de uzun zaman kaldığı için mide sorunlarını da artırırlar. Cips, kızartılmış besinler, sakatat, kavurma, kızartılmış tavuk derisi ile birlikte tüketilen tavuk sıklıkla tüketilirse mide problemlerine zemin hazırlar.

4- Sık kuru baklagil ve hamur işi yemek

Kuru baklagiller gaz ve şişkinlik problemi meydana getirebileceğinden bunların tüketim sıklığını en aza indirin. Kuru baklagillerin gazını almak için pişirirken içerisine kişniş, kekik, kimyon ve nane ilave edebilirsiniz. Hamur işlerini ve şerbetli kızarmış tatlıları sık tüketmek midede yanmaya neden olur.

EN KOLAY LEZZETLER

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Turşular,Sirkeler
41 Kez Görüntülendi.
Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır? Faydaları Nelerdir?
Çay Tarifleri
79 Kez Görüntülendi.
Hibiskus Nedir? Hibiskus Çayı Faydaları Nelerdir?
Sağlık
61 Kez Görüntülendi.
Yorgunluğa, Solgunluğa Son: Demir Eksikliğine Ne İyi Gelir?
Çay Tarifleri
51 Kez Görüntülendi.
Ağrı Kesici Etkisi Gösteren Papatya Çayının 11 Şaşırtıcı Faydası
Nedir Ne Değildir?
91 Kez Görüntülendi.
Karadut Özü Faydaları Nelerdir? Karadut Neye İyi Gelir?
Baharatlar
74 Kez Görüntülendi.
Kakule Nedir? Faydaları Nelerdir?
Baharatlar
67 Kez Görüntülendi.
Toz Zencefil: Çayı, Kullanımı ve Faydaları!
Sebze Yemekleri
60 Kez Görüntülendi.
Pratik Atıştırmalık: Havuç Kızartması Tarifi
Atıştırmalıklar
49 Kez Görüntülendi.
Minik Lezzet Şöleni: Peynir Köftesi Tarifi
Reçeller
66 Kez Görüntülendi.
Mis Kokan Sabahlar İçin: Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi