Kategoriler

EN KOLAY LEZZETLER: KOLAY VE DENENMİŞ LEZZETLİ TARİFLER

Damak yarasına ne iyi gelir?

Damak yarası genellikle ateşli enfeksiyonlar ve çeşitli mikrobiyel hastalıklardan sonra meydana gelebilir. Damakta meydana gelen yaralar beyaz renkte ve çeşitli kızarıklar halinde kendini gösterebilir. Yemek yeme gibi günlük alışkanlıkları kısıtlayan damak yarasına ne iyi gelir, damak yarası neden olur gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte damak yarasına ne iyi gelir sorusunun cevapları…

İSTANBUL / MÜBERRA SARI (EKL) - Damak yarasına ene iyi gelir sorusu son zamanlarda enfeksiyonel hastalıkların artmasıyla beraber çok fazla sorulmaya başlandı. Damak yarasının muhtemel nedenleri arasında Ateş, mide ağrıları veya ağız enfeksiyonları, ağız ülseri gibi nedenlerden meydana gelebilmektedir. Bu enfeksiyonlar, küçük lekeler veya daha büyük yaralar olarak ortaya çıktığı için acı veren ve çok can sıkıcı bir durumdur.

Damak yarası neden olur?

Damakta meydana gelen yaralar ağzın herhangi bir yerinde (dudak, diş etleri ve damak) görünebilen küçük ülserlerdir. Bu küçük şişkinlikler genellikle yüksek ateş, mide problemleri veya ağız enfeksiyonlarının sonucudur, ancak diş prosedüründen sonra da ortaya çıkabilir. 
Damakta meydana gelen yaraların evde bitkisel olarak tedavi edilmesi mümkündür. Ancak ağızda meydana gelen yaralar bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına da işaret ediyor olabilir. Bu sebepten dolayı damak yarasına evde tedavi yöntemi belirlemeden önce bir uzmana danışılmasında fayda var.

Damak yarasına ne iyi gelir?

Damak yarasını tedavi etmek için ağız hijyenini sağlamak şarttır. Damak yarasını etkin ve bitkisel yöntemle tedavi edebilmek için size birkaç yöntem sunacağız. İşte damak yarasına ne iyi gelir sorusunun cevabı ve damak yarasına iyi gelebilecek bitkisel yöntemler…Bir çay kaşığı tuz, bir başka sodyum bikarbonat ve biraz hidrojen peroksit içeren yarım bardak su.

Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri karıştırın, sonra ağzınızı günde iki veya dört kez veya dişlerinizi fırçaladıktan sonra durulayın. Yaranın yavaş yavaş ortadan kalkacağını ve ağrınızın azalacağını göreceksiniz.

Aloe vera 

Aloe vera şüphesiz, kemik yaralarınızın medikal tedavisi için en iyi bilinen ve önerilen doğal ilaçlardan biridir. Bu bitki, ortaya çıkan genlerden kurtulabilmenizi sağlayacak birçok önemli fayda sunar, bu durumda damakta ağrılı bir yaranız varsa aloe verayı kullanabilirsiniz. 

Nasıl yapılır? 

Bu ev ilaçlarını hazırlamak için aloe vera yaprakları ve ılık su kullanmalısınız. Aloe vera kristallerini bitkinin yapraklarından ayırın. Bu jeli sıcak su ile karıştırın. Her gün bu karışıma gargara yöntemi uygulayın. Aloe vera'nın gücü sayesinde, ağızda bulunan yaralarla hızlı bir şekilde bitirebilirsiniz.

Tuzlu su yöntemi  

Suyu sağlıklı bir tuz ile karıştırın ve ağzınızı bu karışımla çalkalayın. Ancak eğer dayanabileceğinizi düşünüyorsanız damakta bulunan yaraya direk tuzla baskı uygulayabilirsiniz.

Buz yöntemi 

Ağzınızda bir parça buz gezdirerek damakta meydana gelen yaraları hızlı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Sirke

Sirke damak yaralarına karşı kullanılabilecek etkili bir alternatiftir. Sirke bir miktar su ile karıştırılarak damak için gargara suyu olarak kullanılabilir. Sirkenin haricinde kuru üzüm, anason ve bal karıştırılarak yaralara uygulanabilir.

Limon 


Limon sirke gibi damak yaralarını iyileştirici özelliğe sahiptir. Limon suyu ağızda oluşan bakterilerin kısa süre içerisinde kaybolmasını sağlar. Düzenli limon tüketimi sayesinde ağızda ve damakta yara oluşumu riski azaltılabilir.

Not

Ama en önemli olan bilimsel olarak bir hekim kontrolünden geçmenizi ve tıbbi destek almanızı tavsiye ederim. Şimdiden sağlıklı günler dilerim.

EN KOLAY LEZZETLER

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Turşular,Sirkeler
41 Kez Görüntülendi.
Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır? Faydaları Nelerdir?
Çay Tarifleri
79 Kez Görüntülendi.
Hibiskus Nedir? Hibiskus Çayı Faydaları Nelerdir?
Sağlık
61 Kez Görüntülendi.
Yorgunluğa, Solgunluğa Son: Demir Eksikliğine Ne İyi Gelir?
Çay Tarifleri
52 Kez Görüntülendi.
Ağrı Kesici Etkisi Gösteren Papatya Çayının 11 Şaşırtıcı Faydası
Nedir Ne Değildir?
92 Kez Görüntülendi.
Karadut Özü Faydaları Nelerdir? Karadut Neye İyi Gelir?
Baharatlar
74 Kez Görüntülendi.
Kakule Nedir? Faydaları Nelerdir?
Baharatlar
67 Kez Görüntülendi.
Toz Zencefil: Çayı, Kullanımı ve Faydaları!
Sebze Yemekleri
60 Kez Görüntülendi.
Pratik Atıştırmalık: Havuç Kızartması Tarifi
Atıştırmalıklar
49 Kez Görüntülendi.
Minik Lezzet Şöleni: Peynir Köftesi Tarifi
Reçeller
66 Kez Görüntülendi.
Mis Kokan Sabahlar İçin: Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi